(ICSE-CBSE) GK Questions For Class 10 2022

Spread the love

GK Questions For Class 10

1. Proton was discovered by whom?

Ans: Rutherford

2. How many equal sides does an isosceles triangle have?

Ans: 2

3. Name the coldest location on earth?

Ans: East Antarctica

4. Who discovered electricity?

Ans: Benjamin Franklin

5. Who invented electricity?

Ans: Alexander Lodygin

6. What does the xylem do in plants?

Ans: Transport water

7. What kind of malaria does the mosquito carry?

Ans: Anopheles Mosquitoes

8. What does the Big Bang theory explain?

Ans: Origin of the universe

9. What is a light-year?

Ans: It is the unit of distance

10. Name the sacred book of Buddhists?

Ans: Tripitakas

RELATED: Class 10 Biology Important GK Questions (CBSE & ICSE)

11. Name the most widely spoken language in the world?

Ans: Mandarin (Chinese language)

12. Name the largest democracy in the world?

Ans: India

13. Which is the largest plateau in the world?

Ans: Tibetian Plateau

14. What color symbolizes peace?

Ans: White

15. In which year “Did World War 1” begin?

Ans: 1914

16. Which type of disease is the contract?

Ans: Contract is a disease of the eye

18. What is the SI unit of force?

Ans: Newton

19. Who is the author of “Wings of Fire”?

Ans: A.P.J Abdul Kalam

20. Who is the father of economics?

Ans: Adam Smith

RELATED: Top GK and Current Affairs of January 2022

21. Study of algae is called ______________?

Ans: Phycology

22. What is the common name of Sodium Carbonate?

Ans: Washing Soda

23. Which is the first Asian country to orbit Mars?

Ans: India

24. Which country is the largest producer of Coffee?

Ans: Brazil

25. Who invented “Lift”?

Ans: Elisha Graves Otis

26. How many cricket world cups does India have?

Ans: 2

27. Name the device used to locate submerged objects undersea?

Ans: SONAR

28. What is the name of the Greek God of Music?

Ans: Apollo

29. What is the full form of “SIM”?

Ans: Subscriber Identity Module

30. Name the largest joint in the human body?

Ans: Knee

POPULAR POST ON GOOGLE ----

Leave a Comment