Top GK And Current Affairs of February- 2022 [Prepare Yourself]

Spread the love

So finally I have collected the top GK and current affairs of February- 2022 for you. All gk questions which are given below are genuine, truly correct & based on the current year. Read this Article fully

These Are The Top GK And Current Affairs of February- 2022

1. Who has recently won the title of 2021 IFT world champion 2021?

Ans Novak Djokvik

2. Recently, the supreme court of which state has permitted to organize a banned traditional bullock cart race?

Ans: Maharashtra

3. India’s first green hydrogen microgrid project will be set up in which state?

Ans: Andhra Pradesh

4. Recently who will get the Cesar Honore Award of French Cinema in 2021?

Ans: Cant Blanchet

5. Who has become the new CEO of VM Software recently in 2021?

Ans: Anand Eswaran

6. Which state government has recently declared Thai Vajthu as its state song?

Ans: Tamil Nadu

7. Recently the chief minister of which state has launched the Sahay Yojna?

Ans: Jharkhand

8. Recently which country has forcibly passed the Prevention of Religion Act in 2021?

Ans: America

9. Which has become the most expensive selling tea in the country recently in 2021?

Ans: Manohari Gold Tea

10. Recently who has become the new president of the Indian Newspaper Society in 2021?

Ans: Mohit Jain

RELATED: Top GK and Current Current Affairs of January – 2022

11. Which IPL team has recently appointed Andy Flower as its Head Coach in 2021?

Ans: Lucknow

12. Who has been appointed as of Athletes Commission of BWF?

Ans: PV Sindhu

13. Who has been appointed as Indian Ambassador to China in 2021?

Ans: Pradeep Kumar Rawat

14. Who has been sworn in as Chancellor of Austria?

Ans: Karl Nehammer

15. What is the capital of Assam?

Ans: Dispur

16. Gabriel Boric has become the youngest President of which country?

Ans: Chile

17. Which state government has launched a sports nursery scheme?

Ans: Haryana

18. Who has become the MD of Hyundai Motor India Limited?

Ans: Unsoo Kim

19. Which country has become the most affected by spam calls in 2021?

Ans: Brazil

20. What was the capital of India before Delhi?

Ans: Calcutta

RELATED: 100+Most Asked GK Questions in Competitive Exams 2022 

21. Which city become one day capital of India?

Ans: Allahabad

22. Which Country is no. 1 in Education?

Ans: Canada

23. Recently who has been appointed as its new CEO by Pakistan Cricket Board?

Ans: Faisal Hasanain

24. Which state has announced the establishment of the General Category Commission in 2021?

Ans: Himachal Pradesh

25. Who has been chosen as Time Person of the Year in 2021?

Ans: Elon Musk

26. Recently ADB has estimated India’s GDP growth rate for FY-22 at what?

Ans: 9.7%

27. Who has been chosen as the ICC Men’s Player of the Month for November?

Ans: David Warner

28. Who tops the total registered electric vehicles as per the recently released report?

Ans:  Uttar Pradesh tops the total registered electric vehicles as per the recently released report

29. Who has recently taken over as the CEO of the Children’s Film Society released report?

Ans: Ravindra Bhaker

30. Where is the Asian rowing Championships 2021 held?

Ans: Thailand

RELATED: 50 Most Asked GK Questions in Competitive Exams 2022

31. How many countries have been invited as the chief guests on the occasion of 73rd Republic Day?

Ans: 5

32. Who has test-fired the Super Sonic Missile Assisted Torpedo on December 10th?

Ans: DRDO

33. Who has been appointed as the new head of UNICEF in 2021?

Ans: Catherine Russell

34. Who has been given observer status by the United Nations General Assembly?

Ans: International Solar Alliance.

35. Which state government has recently approved the establishment of Buddhist universities?

Ans: Tripura

36. Who has been received the Kalinga Literary Award 2021?

Ans: Srinivas Udgata has been received the Kalinga Literary Award 2021

37. Who has recently received promoted as the head of the white house office?

Ans: Gautam Raghavan

38. Which medal has been won by Jeremy Lalrinnunga in Commonwealth Championships recently in 2021?

Ans: Gold

39. Who has become the new CDS of India in 2021?

Ans: Manoj Mukund Naravane

28. What is the rank of India in the recently released Global Health Security Index in 2021?

Ans: 66th is the rank of India in the recently released Global Health Security Index in 2021

40. Which state topped in the recently released India Skills Report 2022?

Ans: Maharashtra

RELATED: December 2021 New GK & Current Affairs

41. Recently who was honored with Ramanujam Award in 2021?

Ans: Neena Gupta was honored with Ramanujam Award in 2021

42. Recently who has been announced to be honored with the SJFI Medal in 2021?

Ans: Sunil Gavaskar

43. Which spacecraft has touched the Sun’s corona for the first time recently in 2021?

Ans: Parker Solar Probe

44. Who has been appointed as its brand ambassador by the plant-based meat company good dot in 2021?

Ans: Neeraj Chopra

45. Who has been appointed by Axis bank as its non-executive director in 2021?

Ans: Ashish Kotecha

46. Which state has recently received the National Energy Conservation Award in 2021?

Ans: Rajasthan has recently received the National Energy Conservation Award in 2021

47. Who has become the new DGP of Odisha in 2021?

Ans: Sunil Kumar Bansal

48. In 2021 which word has been chosen as the Word of The Year 2021 by dictionary.com?

Ans: Allyship

49. Where was the 9th Para World Taekwondo Championship 2021 held?

Ans: Istanbul, Turkey

50. Which government has been honored with the Best Athlete Award 2021 by Time Magazine?

Ans: Simone Biles.

RELATED: 50 Most Asked GK Questions in Competitive Exams 2022

 

Leave a Comment