(ICSE-CBSE) GK Questions For Class 4 2022

Spread the love

GK or General Knowledge is one of the most important things that students must learn in order to be successful in academics. It is the basis on which further learning can be built and helps students to understand the world around them better.

Class 4 is a crucial stage in a student’s academic journey and thus, it is very important for students to have a strong foundation in GK.

Don’t worry! we are here to help every student.

In this post, I have covered queries like: GK Questions For Class 4 2022, and gk questions for class 4 in English which you were searching for.

GK Questions For Class 4 2022

1. Which organ purifies our blood?

Ans: Kidney

2. What is the measurement of the right angle?

Ans: 90 degree

3. Which is the tallest animal in the world?

Ans: Giraffe

4. Who built the world’s first aeroplane?

Ans: Orville Wright and Wilbur Wright

5. Who is the founder of Google?

Ans: Larry Page and Sergey Brin

RELATED: (ICSE-CBSE) GK Questions For Class 1 2022

6. How many bones are there in a newborn baby?

Ans: 300 bones

7. Which is the smallest ocean in the world?

Ans: The Arctic Ocean

8. What is the only natural satellite of the planet Earth called?

Ans: Moon

9. What are the two types of Eclipses?

Ans: Solar Eclipse and Lunar Eclipse

10. How many players play in a cricket match?

Ans: 11 players

RELATED: (ICSE-CBSE) GK Questions For Class 2 2022

11. How many sides does a hexagon have?

Ans: Six

12. In which season do you get to see rainbows more often?

Ans: Monsoon

13. Which country is number one in robotics?

Ans: Japan

14. Where is Mariana Trench located?

Ans: The Pacific Ocean

15. Where is Heathrow Airport located?

Ans: London, UK

RELATED: (ICSE-CBSE) GK Questions For Class 3 2022

16. Who was the first president of the United States of America?

Ans: George Washington

17. Who won the booker prize in 2019?

Ans: Margaret Atwood

18. What is the Indian Space Research Organization (ISRO) mission to mars known as?

Ans: Mangalyaan

19. Who is known as the father of Geometry?

Ans: Euclid

20. Where will the 2024 Olympics be held at?

Ans: Paris

RELATED: (ICSE-CBSE) GK Questions For Class 10 2022

21. 1 TB (Tera Byte) is equal to ___________ GB?

Ans: 1000 GB

22. Which is the longest river in India?

Ans: River Ganga

23. Who was the inventor of Television?

Ans: J.L Baird

24. Which is the tallest statue in India?

Ans: The Statue of Unity, India

25. Which is the strongest muscle in the human body?

Ans: Thigh

26. How many muscles are there in the Human Body?

Ans: 600

27. What is India Surrounded by in the North?

Ans: Himalayas

28. Which important line passes through the middle of India?

Ans: Tropic of Cancer

29. How many times has India hosted the Olympic games?

Ans: Zero times

30. Which is the largest four-digit number?

Ans: 9999

31. Which is the most natural sweetener Sugar or Jaggery?

Ans: Jaggery

32. Who invented Penicillin?

Ans: Alexander Fleming

33. Which number is the smallest factor of a number?

Ans: 1

34. Who wrote “discovery of India”?

Ans: Jawahar Lal Nehru

35. What is the roman numeral for 17?

Ans: XVII

36. Who was the first Asian to be awarded the Noble Prize?

Ans: Rabindra Nath Tagore

37. Name the national animal of India?

Ans: Tiger

38. Which is the densest jungle in the world?

Ans: Amazon

39. Which is the National Flower of India?

Ans: Lotus

40. What is the currency of the USA?

Ans: Dollar

41. What is the currency of India?

Ans: Rupee

42. When is Teacher’s Day Celebrated?

Ans: 5th September

43. When is Independence celebrated?

Ans: 15th August

44. Who is known as the “Iron Man of India”?

Ans: Sardar Vallabhbhai Patel

45. Who is known as the “missile man of India”?

Ans: Dr. APJ Abdul Kalam

46. Where is the smallest bone in our body located?

Ans: Ear

47. Who was the first Indian to win Gold in the Olympics?

Ans: Abhinav Bindra

48. Which is the biggest animal on the earth?

Ans: Antarctic Blue Whale

49. Which is the national bird of India?

Ans: Peacock

50. Which is the national fruit of India?

Ans: Mango

Why GK is Important?

General Knowledge really helps us to grow both on a personal as well as academic level. Thus having awareness of general things is very much important.

Who made Gk?

Richard Trevithick

What Are The GK Questions For Class 4 2022?

1. Which is the smallest ocean in the world?
Ans: The Arctic Ocean
2. What is the only natural satellite of the planet Earth called?
Ans: Moon
3. What are the two types of Eclipses?
Ans: Solar Eclipse and Lunar Eclipse
4. How many players play in a cricket match?
Ans: 11 players
5. Where is the smallest bone in our body located?
Ans: Ear
6. Who was the first Indian to win Gold in the Olympics?
Ans: Abhinav Bindra
7. Which is the biggest animal on the earth?
Ans: Antarctic Blue Whale

The post “gk questions for class 4 2022” has ended here but soon we will bring you back here with our latest post. This is the best website for gk which gives gk questions with answers and we always give you to learn something new every day. And make sure to turn on our post notifications so that we can keep you up to date.

Leave a Comment