Important IBPS Exam Questions Answers – 2022

Spread the love

These Are Important IBPS Exam Questions Answers

1. Good Governance Day is observed is on?

Ans: 25th December

2. Which state passes Bill to prevent mob violence, lynching?

Ans: Jharkhand

3. Name the first Indian girl to win Junior Squash Open in the US?

Ans: Anahat Singh

4. The largest cell is?

Ans: The egg of an Ostrich

5. Which is the largest human cell?

Ans: Ovum

6. Where is the Pin Valley National Park in India located?

Ans: Himachal Pradesh

7. Where is the Tadoba National Park in India located?

Ans: Maharashtra

8. In which state Indian army launch the first solar plant?

Ans: Sikkim

9. Who is named as the brand ambassador of Uttarakhand?

Ans: Risabh Pant

10. When is national mathematic’s day is celebrated?

Ans: 22 December

RELATED: IIFT Short Type GK Questions with Answers For 2022

11. PM Modi lays the foundation stone of Ganga Expressway in?

Ans: Uttar Pradesh

12. Who is sworn in as Chancellor of Austria?

Ans: Karl Nehammer

13. When is National Farmer’s Day celebrated?

Ans: 23 December

14. Who was elected as New President of the Indian Newspaper Society?

Ans: Mohit Jain

15. The Rajendra Nagar Stadium is located in which state?

Ans: Bihar

16. Kunbi dance is a traditional folk dance of which state?

Ans: Goa

17. The Lal Bahadur Shastri Corporation Stat=dium is located in which state?

Ans: Kerala

18. Where is the headquarter of the International Fund for Agricultural Development is situated?

Ans: Italy

19. The Honey & Horticulture production is related to which agricultural revolution?

Ans: Golden Revolution

20. Name the Indian state which is known as the  “Land of Festival”?

Ans: Nagaland

RELATED: Civil Services Exam GK Questions And Answers – 2022

21. What is the capital of Kyrgyzstan?

Ans: Bishkek

22. Puli Kali & Margam Kali is a traditional dance form of which state?

Ans: Kerala

23. Georgetown is the capital of which country?

Ans: Guyana

24. The Nathu La is a mountain pass that connects which Indian state with China’s Tibet Autonomous Region?

Ans: Sikkim

25. Indira Gold cup is associated with which sports?

Ans: Hockey

26. Where is Chabhar Port Situated?

Ans: Iran

27. Jaitka Fort is located in which state of India?

Ans: Himachal Pradesh

28. Grida dance is the folk dance of which state of India?

Ans: Madhya Pradesh

29. Dhauli Ganga Dam is located in which state of India?

Ans: Uttarakhand

30. Where is the Moin-ul-Haq stadium located?

Ans: Patna

Leave a Comment

GK Questions For Class 5 to 7 with Answers