[Official] Modern Indian History MCQ Questions with Answers- 2022

Spread the love

1. The Lal Bahadur Shastri Corporation stadium is located in which state?

A. Uttar Pradesh

B. Maharashtra

C. Kerala

D. Madhya Pradesh

Ans: Kerala

2. Where is the Dr. Bhupen Hazarka Cricket Stadium situated?

A. Silchar

B. Ahmedabad

C. Guwahati

D. Srinagar

Ans: Guwahati

3. Where is the “Marine National Park” located?

A. Gujarat

B. Madhya Pradesh

C. Andra Pradesh

D. Himachal Pradesh

Ans: Gujarat

4. Supa Dam is located in which state of India?

A. Madhya Pradesh

B. Gujarat

C. Karnataka

D. Haryana

Ans: Karnataka

5. Bison (Rajbari) National Park is in which of these states?

A. Odisha

B. Tripura

C. Himachal

D. Gujarat

Ans: Tripura

6. Yamoussoukro is the capital of which country?

A. Cote d’lvoire

B.  Malta

C. Ireland

D. Yemena

Ans: Cote d’Ivoire

7. Campaner-Pavagadh Archaeological Park is located in which state?

A. Harayana

B. Punjab

C. Gujarat

D. Himachal

Ans: Gujarat

8. Duffmuttu, Oppana are folk dances of which Indian state?

A. West Bengal

B. Goa

C. Kerala

D. Assam

Ans: Kerala

9. Where is the headquarter of the International Golf Federation located?

A. London

B. Munich

C. Kuala Lumpur

D. Lausanne

Ans: Lausanne

10. Bogota is the capital of which country?

A. Colombia

B. Albania

C. Guinea

D. Ireland

Ans: Colombia

11. When was the “World Day Against Child Labour” observed?

A. 15th September

B. 12th June

C. 24th January

D. 3rd August

Ans: 12th June

12. Where is the headquarters of the “North Atlantic Treaty Organisation” located?

A. Brussels

B. Jakarta

c. Berlin

D. Singapore

Ans: Brussels

13. Manju Rani is related to which sports event?

A. Javelin Throw

B. Wrestling

C. Running

D. Boxing

Ans: Boxing

14. In which state is “Nargu Wildlife Sanctuary” located?

A. Himachal

B. Kerala

C. Bihar

D. Uttar Pradesh

Ans: Himachal Pradesh

15. Kasargod solar park is located in?

A. Rajasthan

B. Kerala

C. Gujarat

D. Tamil Nadu

Ans: Kerala

16. Where is the “Central Rice Research Institute” situated?

A. Chennai

B, Kochi

C. Cuttack

D. Bhopal

Ans: Cuttack

17. Pakyong Airport is located in which state?

A. Assam

B. Sikkim

C. Delhi

D. Mizoram

Ans: Sikkim

18. Karwar city is situated on the banks of which of the following?

A. Narmada

B. Krishna

C. Koshi

D. Kali

Ans: Kali

19. Mormugao Port Trust is located in which state?

A. Goa

B. Tamil Nadu

C. Kerala

D. West Bengal 

Ans: Goa

20. World Wide Fund for nature is based at?

A. Belgium

B. Switzerland

C. UAE

D. France

Ans: Switzerland

21. Reliance stadium is situated in which of these states?

A. Pune

B. Mumbai

C. Vadodara

D. New Delhi

Ans: Vadodara

Leave a Comment