100+Most Asked GK Questions in Competitive Exams 2022 {Be Ready}

Spread the love

Here we will talk about, 100+Most Asked GK Questions in Competitive Exams 2022. If you are preparing to give a competitive exam then you must read this article fully. All GK questions which are given below are genuine, truly correct & based current year.

These Are The Most Asked GK Questions In Competitive Exams

1. Recently who has been appointed as its new CEO by Pakistan Cricket Board?

Ans: Faisal Hasanain

2. Which state has announced the establishment of the General Category Commission in 2021?

Ans: Himachal Pradesh

3. Who has been chosen as Time Person of the Year in 2021?

Ans: Elon Musk

4. Recently ADB has estimated India’s GDP growth rate for FY-22 at what?

Ans: 9.7%

5. Who has been chosen as the ICC Men’s Player of the Month for the month of November?

Ans: David Warner

6. Who tops the total registered electric vehicles as per the recently released report?

Ans:  Uttar Pradesh tops the total registered electric vehicles as per the recently released report

7. Who has recently taken over as the CEO of the Children’s Film Society released report?

Ans: Ravindra Bhaker

8. Where is the Asian rowing Championships 2021 held?

Ans: Thailand

9. How many countries have been invited as the chief guests on the occasion of 73rd Republic Day?

Ans: 5

10. Who has test-fired the Super Sonic Missile Assisted Torpedo on December 10th?

Ans: DRDO

RELATED: Top GK and Current Current Affairs of January – 2022

11. Which medal has been won by Chandeep Singh in the Para World Taekwondo championship?

Ans: Silver

12. In which state the traditional buffalo race Kambala has been organized recently in 2021?

Ans: Karnataka

13. Who has been appointed as the independent director of Kotak Mahindra Bank?

Ans: Ashu Suyash

14. Which country has become the world’s first completely paperless government?

Ans: UAE

15. Which state tops lists with the maximum number of beneficiaries under the Self-reliant India employment scheme?

Ans: Maharashtra

16. Who has recently won the title of Abu Dhabi Grand Prix Fl in 2021?

Ans: Max Verstappen

17. Which bank has recently won 2 DigiDhan awards by Meity?

Ans: Karnataka Bank

18. Who has recently won the 70th Miss universe title in 2021?

Ans: Harnaaz Sandhu

19. What is the Rank of India in the recently released world talent ranking report 2021?

Ans: 56th

20. Who has been won FIDE World Chess Championship in Dubai in 2021?

Ans: Magnus Carlsen

RELATED: These are the Most Asked GK in Karnataka – 2022

21. Who has been appointed as the new head of UNICEF in 2021?

Ans: Catherine Russell

22. Who has been given observer status by the United Nations General Assembly?

Ans: International Solar Alliance.

23. Which state government has recently approved the establishment of Buddhist University?

Ans: Tripura

24. Who has been received the Kalinga Literary Award 2021?

Ans: Srinivas Udgata has been received the Kalinga Literary Award 2021

25. Who has recently received promoted as the head of the white house office?

Ans: Gautam Raghavan

26. Which medal has been won by Jeremy Lalrinnunga in Commonwealth Championships recently in 2021?

Ans: Gold

27. Who has become the new CDS of India in 2021?

Ans: Manoj Mukund Naravane

28. What is the rank of India in the recently released Global Health Security Index in 2021?

Ans: 66th is the rank of India in the recently released Global Health Security Index in 2021

29. Which state topped in the recently released India Skills Report 2022?

Ans: Maharashtra

30. Recently who was honored with Ramanujam Award in 2021?

Ans: Neena Gupta was honored with Ramanujam Award in 2021

RELATED: December 2021 New GK & Current Affairs

31. Recently who has been announced to be honored with the SJFI Medal in 2021?

Ans: Sunil Gavaskar

32. Which spacecraft has touched the Sun’s corona for the first time recently in 2021?

Ans: Parker Solar Probe

33. Who has been appointed as its brand ambassador by the plant-based meat company good dot in 2021?

Ans: Neeraj Chopra

34. Who has been appointed by Axis bank as its non-executive director in 2021?

Ans: Ashish Kotecha

35. Which state has recently received the National Energy Conservation Award in 2021?

Ans: Rajasthan has recently received the National Energy Conservation Award in 2021

36. Who has become the new DGP of Odisha in 2021?

Ans: Sunil Kumar Bansal

37. In 2021 which word has been chosen as the Word of The Year 2021 by dictionary.com?

Ans: Allyship

38. Where was the 9th Para World Taekwondo Championship 2021 held?

Ans: Istanbul, Turkey

39. Which government has been honored with the Best Athlete Award 2021 by Time Magazine?

Ans: Simone Biles.

RELATED: 50 Most Asked GK Questions in Competitive Exams 2022

40. Which has become the first European country to approve cannabis for personal use in 2021?

Ans: Malta has become the first European country to approve cannabis for personal use in 2021

41. Who has been appointed as the new Chairman of the Cheifs of Staff Committee in 2021?

Ans: MM Narvane

42. In 2021, UNESCO has recognized Durga Puja of which city as an intangible cultural heritage?

Ans: Kolkata

43. Which state’s Askot Wildlife Sanctuary has been declared as Eco-Sensitive Zone?

Ans: Uttarakhand

44. Who has topped the list of most admired personalities released?

Ans: Barack Obama

45. Who has been appointed by the French fashion house channel as its new global CEO?

Ans: Leena Nair

46. Who has written a book named Pride, Prejudice, Punditry in 2021?

Ans: Dr. Shashi Tharoor

47. Where has the 7th edition of the India International Science Festival started recently?

Ans: Panaji

48. When was the 50th Vijay Diwas celebrated recently?

Ans: 16 December 2021

49. Who will host the 11-day Lokrang Festival recently?

Ans: Jaipur

50. Name India’s First Public Zoo?

Ans: Arignar Anna Zoological Park (1885)

RELATED: Prepare yourself for Civil Service Exam 

51. Name the World’s largest City in 2021?

Ans: Tokyo, Japan

52. Name the world’s safest city in 2021?

Ans: Copenhagen

53. Name the world’s happiest city in 2021?

Ans: Helsinki

54. Who is the founder of the Nanda Dynasty?

Ans: Mahapadma Nanda

55. Ashoka was inspired the most by which monk?

Ans: Upagupta

56. The famous Gayatri Mantra is dedicated to?

Ans: Savita

57. Which Veda contains the famous Gayatri  Mantra

Ans: Rig Veda

58. When did the Kushan rule came to end?

Ans: The Hindu Shahi Dynasty

59. Konark Sun Temple was built by?

Ans: Narsimhan Deva

60. Who wrote Mrichchhakatika (clay cart)?

Ans: Sudraka

RELATED: Learn New 2022 GK For your school Exams

61. Gautam Buddha as the prince was known as?

Ans: Siddhartha

62. Vikramaditya was the title received by?

Ans: Chandra Gupta II

63. Who is the founder of Jainism?

Ans: Mahavira (24th Tirthsnkar)

64. What is the name of Buddha means:

Ans: Enlightenment

65. Jatraka’s are the stories of?

Ans: Buddha’s Previous Lives

66. Kalinga war was fought in which year?

Ans: 261 BC

67. Who killed the last ruler Mauruyans, Brihadratha?

Ans: Pushyamitra Sunga

68. Which Harappan Civilization site is located on the Indus River?

Ans: Mohenjodaro

69. The great Exponent of Mahamaya Buddhism was?

Ans: u

70. Who wrote the book “Indica”?

Ans: Megasthenese

71. Who won the global entrepreneur of the year 2021 award?

Ans: Kumar Mangalam Birla

72. Which scheme was launched by Jharkhand for Maoist-hit areas?

Ans: SAHAY Scheme

73. Who wrote the book title Rewinding the first 25 years of Meity?

Ans: SS Oberoi

74. What is the Theme for 2021 World Arabic Language Day?

Ans: The Arabic Language and Civilization Communication

75. When is the International Migrants Day Observed?

Ans: 18 December

76. What is the black revolution related to?

Ans: Petroleum is related to the black revolution

77. Name the station which runs through only solar energy?

Ans: Guwahati Station

78. Name the happiest country in the world?

Ans: Ice land is the happiest country in the world

79. Name the animals which can never vomit?

Ans: There are only two animals in the world that can never vomit, Horse and Rat

80. Bharat Gaurav Yojna, which is in discussion is related to which area?

Ans: Indan Railways

81. Which country space agency launched the world’s first “DART Mission”?

Ans: America

82. Where did Prime Minister Narendra Modi inaugurate the Jewar airport on 25 November 2021?

Ans: Noida

83. Who is the author/writer of the book Lal Salaam: Ek Novel?

Ans: Smriti Irani

84. Recently who has been announced to be honored with Karnataka Ratna Award?

Ans: Puneet Rajkumar

85. In which city the annual meeting of the Council of Ministers of the Indian Ocean Rim Association (IORA) has been held recently?

Ans: Dhaka

86. What is the full form of “IORA”?

Ans: Full form is Indian Ocean Rim Association

87. Who has recently won the title of 2021 IFT world champion 2021?

Ans: Novak Djokvik

88. Recently, the supreme court of which state has given permission to organize a banned traditional bullock cart race?

Ans: Maharashtra

88. India’s first green hydrogen microgrid project will be set up in which state?

Ans: Andhra Pradesh

89. Recently who will get the Cesar Honore Award of French Cinema in 2021?

Ans: Cant Blanchet

90. Who has become the new CEO of VM Software recently in 2021?

Ans: Anand Eswaran

91. Which state government has recently declared Thai Vajthu as its state song?

Ans: Tamil Nadu

92. Recently the chief minister of which state has launched the Sahay Yojna?

Ans: Jharkhand

93. Recently which country has forcibly passed the Prevention of Religion Act in 2021?

Ans: America

94. Which has become the most expensive selling tea in the country recently in 2021?

Ans: Manohari Gold Tea

95. Recently who has become the new president of the Indian Newspaper Society in 2021?

Ans: Mohit Jain

96. Where is the Pin Valley National Park in India located?

Ans: Himachal Pradesh

97. Where is the Tadoba National Park in India located?

Ans: Maharashtra

98. In which state Indian army launch the first solar plant?

Ans: Sikkim

99. Who is named as the brand ambassador of Uttarakhand?

Ans: Risabh Pant

100. When is national mathematic’s day is celebrated?

Ans: 22 December

MOST POPULAR STORIES ON GOOGLE - 

 

This article has ended here, but soon I will welcome you again with my new posts. Learn these gk questions. I hope this post will help you in your examination which you are preparing for. Share this knowledge gk questions/100+most asked GK questions in competitive exams 2022 with your friends who are also preparing to give this exam.

 

Leave a Comment

GK Questions For Class 5 to 7 with Answers